Скажіть "Адже - не дарма все це було"

2018-02-16

/Files/images/40_rokv/28343330_1572950219448392_1123960944_o.jpg

Скажіть "Адже - не дарма все це було! " саме такими словами у стінах Любимівської ЗОШ розпочалися заходи в День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди відзначення 29-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан. Двадцять дев'ять літ минуло з тих пір, як вивели війська з Афганістану, але рани цієї війни кровоточать і досі. Вона стала однією з болючих сторінок нашої історії, яку завжди нелегко перегортати і яку ми повинні завжди пам’ятати.

Розпочалися заходи з відкриття меморіальної дошки воїнам-афганцям на фасаді школи: Ведмідю Вадиму Володимировичу та Деркачу Василю Корнійовичу ,адже вони були в свій час вихованцями та вчителями нашої школи . Схилити голову перед пам’яттю героїв завітали : керівництво району, бойові побратими, учасники бойових дій в зоні АТО, учнівська молодь, небайдужа громадськість, односельці.

Почесне право відкрити меморіальну дошку було надано бойовим друзям воїнів – Бейку Руслану Івановичу,Амеліну Леоніду Федоровичу,Щесняку Сергію Петровичу . Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять Вадима Володимировича та Василя Корнійовича. Протоієрей Тимофій Лендел освятив дошку та звернувся до присутніх з духовною промовою.

Із щирими словами до присутніх звернулись: сільський голова Беззубко М.Д. , директор школи Лигун Г.В.,голова спілки ветеранів села Чернієнко В.Д.

Голова громадської організації "Районна спілка ветеранів Афганістану" (воїнів-інтернаціоналістів) Бабець Д.М. висловив вдячність за активну позицію всіх небайдужих, хто долучився до цієї акції, а рідним загиблих побажав міцного здоров’я та мирного неба.

"Допоки ми живі — житиме пам’ять про наших героїв. Тепер вони з меморіальної дошки щодня зустрічатимуть і проводжатимуть поглядом учнів школи. Вшанування їхньої пам’яті – це не просто наш святий обов’язок, це наша шана і гордість за справжніх героїв" - наголосив Ткаченко Віктор Григорович (ініціатор встановлення дошки-пам'яті,вчитель захисту Вітчизни).

Бойові друзі відвідали могили побратимів на сільському кладовищі, де поклали квіти і хвилиною мовчання вшанували їх світлу пам’ять .

Далі всі присутні відвідали спільний захід сільського клубу (завідуюча Юрченко Л.О.) та учнів школи. Лунали пісні,вірші які знову і знову нагадували про війну, про загибель людей, про материнське, людське горе.

На екрані миготіли уривки з фільму (2014 року) про воїнів-афганців ,які проживали та проживають зараз у селі Любимівка (сценарій Ткаченко Ж.Д.,оператор Білий В.).Не забули і про воїнів АТО ,слова вдячності звучали і для них. Згадали і про Віктора Амеліна,сина воїна-інтернаціоналіста,який знаходився на передовій у зоні АТО, та потрапивши у "Іловайський котел", був поранений. Але це йому не завадило повернутися на передову та продовжити захищати неньку Україну.

У кінці заходу всі воїни-герої були нагороджені медалями та подарунками зробленими руками учнів школи.

Зустріч продовжилась змаганням з волейболу за участю воїнів-афганців та команди воїнів АТО (збірна району) серед команд : Нововоронцовки,Вознесенське та Любимівки.

Які розпочалися грою учнівських команд (дівчата та юнаки) проти команди воїнів АТО,де перемогла дружба.

Задоволеними залишились всі учасники турніру,бо спонсори:фонд "Ігоря Колихаєва",директор ДПДГ "Піонер" Бєлов В.О.,сільський голова Беззубко М.Д.,підприємці Киян О,Тощук С.,Литвинов А.,воїни-афганці,рідні та близькі воїнів не залишили їх поза увагою.

Покоління воїнів-афганців пройшло кривавими дорогами афганської війни, залишаючи на них життя і біль втрат. Своїми вчинками вони вчать нас бути людьми, бо тільки людина здатна піднятися над інстинктом самозбереження в ім’я врятування інших,в ім’я врятування миру./Files/images/40_rokv/28275876_1572945022782245_1541323065_o.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 270

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930