• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • У школі відзначили День захисника України та День козацтва

У школі відзначили День захисника України та День козацтва

2018-10-14

/Files/images/barvi_osen/DSCN6338.JPG

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. У цей же день відзначається День українського козацтва та День захисника України.

Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових праць і художніх творів, знято безліч фільмів. Унікальність нашої історії й нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Багато хто з нас сьогодні має козацькі прізвища. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен із нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.

У Любимівській школі теж стало традицією проводити День козацтва, бо ми також часточка нашої країни, і маємо завдання - відроджувати й примножувати наші традиції. От і цей рік не став виключенням. Ряд заходів до Дня українського козацтва та Дня захисника України було проведено в нашому навчальному закладі: лінійка до дня козацтва «А ми тую козацькую славу збережемо!», виставка дитячих малюнків "Козаку найліпше - воля, козаку найкраще - честь", фотовиставка «Обличчя захисника», спортивно - пізнавальна розвага «З глибин сторіч козацький клич», години спілкування до Дня захисника України.

У спортивному залі пройшла розвага,яку організував учитель фізичної культури Ткаченко В.Г. «З глибин сторіч козацький клич». Цікаво й радісно було спостерігати, як хлопці показували не тільки фізичну витривалість, а і знання козацьких традицій. Вони щиро раділи тому, що беруть участь у такому чудовому заході. Діти із таким захопленням, гордістю відчували себе українськими козаками, що можна тільки тішитися свідомості підростаючого покоління. Учні нашої школи продемонстрували надшвидке перевтілення з школярів у козаків, що дає змогу сказати з упевненістю, що доля козацтва України в надійних дитячих руках та в їхніх серцях і душах.

На заході були присутні учасники АТО та їх родини, воїни - афганці, директор ДПДГ «Піонер» Бєлов В.О., сільський голова Беззубко М.Д. та учасник миротворчого контингенту Воротило В.М.

Наші запрошені воїни були нагороджені грамотами, медалями, почули щирі слова подяки за патріотизм від директора школи Лигун Г.В. та отримали святкові сувеніри і запрошення до солодкого столу організованого учнівським самоврядуванням. А учителя Захисту Вітчизни Ткаченка Віктора Григоровича нагороджено грамотою центрального ТСО.

Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.

Кiлькiсть переглядiв: 164

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930