З метою формування у дітей та молоді високоморальних якостей, етичної культури, громадянської свідомості та ціннісних орієнтацій у школі заплановані щомісячні заходи спрямовані на формування морально-етичних навичок учнівської молоді, а також вивчається курс етики у 5-6 класах.

Класні керівники, класоводи початкових класів та шкільний психолог приділяють велику увагу питанню морального виховання та розвитку духовності підростаючого покоління.

Щороку у вересні місяці розпочинається операція «Турбота» та акція «Грані добра», мета яких допомогти самотнім людям похилого віку. У цих акціях задіяні всі класні колективи. Проводяться благодійні ярмарки, зібрані кошти яких ідуть на допомогу хворим дітям, акція «Милосердя» - щороку учні школи та вчительський колектив дарують подарунки дітям – інвалідам.

Вчителями початкових класів були проведенні такі години спілкування як «Школа гарної поведінки», «Похід до їдальні» - 1 клас. " Чи ти - вихо­вана дитина?"- 2кл. "Якщо ти погано вчинив", "Вчимося бути добрими людь­ми" – 3 кл. Диспут "Золоте правило ввічливості", бесіду "Ні агресії і насильству» - 4 кл., індивідуальні бесіди з учнями:. На тему ввічливе ставлення до людей похилого віку, до своїх однолітків, та вчителів, правила поведінки у школі та за її межами, ввічливе відношення до дівчаток, допомога однокласникам.

Класні керівники 5-8 класів провели такі заходи як "Відповідальність найкращий путівник у вчинках" година спілкування, Анкетування «Чи уважний ти?», «Який у тебе характер?» -5кл. Виховна година "Немає місця на землі, де б засуджували милосердя", круглий стіл «Чуйність і доброта – два крила, на яких тримається людство" – 6клас. Година спілкування "Моє спілкування з людьми", Круглий стіл «мої життєві перспективи» - 7клас. Вікторина "Молодіжне дозвілля, тренінг «Розуміння себе і оточення» - 8кл. Анкетування "Колектив починається з мене", година спілкування "Жити — значить спілкуватися"- 9кл. Диспут "Моральні цінності громадянського суспільства", година спілкування "Моральні основи взаємин юнаків і дівчат"-10кл. Лекторій "Гармонізація суспільних, колективних і особистих інтересів", круглий стіл "Загально­людські цінності: осмислення вічних істин", батьківські збори "Проблеми батьків та дітей – 11 кл.

Проведені індивідуальні бесіди з учнями 6-11класів, на тему правила поведінки у школі та за її межами, мої обов’язки у школі і вдома, шкідливі звички шкодять життю, а також твоя мова спілкування з однолітками, з вчителями, з батьками

Психологом проведенні такі заходи: тренінги «Цінності сучасного підлітка», «Що ми знаємо про толерантність»-8 кл, «Як правильно дружити»-6 кл, «Я правильно вирішувати конфлікти» - 7 кл, «Моє відношення до учителів та до себе» -5 кл. Акція «День толерантності», яка була присвячена Всесвітньому Дню толерантності 16 листопада. У рамках цього дня пройшли заняття з учнями 5,6,9,11 класів у вигляді інтерактивних занять, диспутів, тренінгів на тему «Толерантність. Позитивне значення толерантності у формуванні цілісної особистості молодої людини». З учнями початкових класів були проведені інформаційні хвилинки з даної теми. Для виявлення переважаючих ціннісних орієнтацій учнів старших класів було проведено дослідження, результати були обговорені з класними керівниками 8-11 класів на індивідуальних консультаціях із психологом та визначені стратегії роботи з учнями. З метою вивчення рівня етичної вихованості та етики поведінки була проведена діагностика серед учнів 5-7 класів. З’ясовано, що більшість учнів маю середній рівень етичної вихованості.

Кiлькiсть переглядiв: 2933

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2019 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930